Tulokset

Testin voittajaksi nousi Nokian Hakkapeliitta 10 EV kiitettävällä suorituksella eikä vertailukakkonen Michelin X-Ice North 4 jäänyt kauaksi. Kolmanneksi parhaan kokonaisarvosanan saanut Goodyear Ultra Grip Arctic 2 jäi kärjestä eniten jääkokeissa ja osittain myös lumella. Asfaltilla Goodyear oli sen sijaan etevä.

Testi osoitti Moottorin mukaan, että painava ja tehokas auto vahvistaa renkaiden ominaisuuksia niin hyvässä kuin pahassa.

Jääkokeissa renkaat erosivat toisistaan kaikkein eniten. Kiihdytyksessä jäällä Nokian ja Michelin olivat parhaat renkaat tässä järjestyksessä – ne löytyvät myös lopputuloksissa kärjestä. Falkenin ja Toyon vetopito oli yksinkertaisesti huono ja eroa kärkeen tuli kummallakin hurjat 60 prosenttia.

Jarrutuspidossa Nokian voitti Michelinin melko tuntuvalla marginaalilla eikä Goodyear jäänyt kauas kolmannella sijalla. Continental sai pitää rauhassa neljännen sijansa.

 

Sen sijaan loppunelikolla (sijat 5-8) jarrutuspito jäällä oli jopa vaarallisen heikko. Näiltä osin kaikkein huonoin rengas oli Toyo, jonka pysähtymismatka oli lähes 50 prosenttia Nokian rengasta pidempi.

 

Lumella tehdyissä jarrutus- ja kiihdytyskokeissa renkaiden väliset erot kaventuvat jopa kymmenesosaan siitä, mitä ne ovat jäällä. Michelin oli näissä olosuhteissa sekä kiihdytyksessä että jarrutuksessa etevin. Yksikään rengas ei kuitenkaan ollut täysin onneton.

Sulan kelin testeissä Falkenin ja Yokohaman kokonaisarvosana oli jopa samaa tasoa Michelin kanssa. Goodyear ja Nokian olivat kokonaisuutena asfalttikokeiden kärkirenkaat ja Continental seurasi niiden perässä. Talvirenkaita harvoin kuitenkaan ostetaan suurimpana painoarvona sulan kelin ominaisuuksia arvottaen.

Rengastestin lopputulokset
SIJOITUSRENGASARVOSANA
1.Nokian Hakkapeliitta 10 EV9,4
2.Michelin X-Ice North 49,2
3.Goodyear Ultra Grip Arctic 28,9
4.Continental Ice Contact 38,7
5.Landsail Ice Star IS378,1
6.Yokohama Ice Guard IG658,1
7.Falken Winterpeak F-Ice 17,9
8.Toyo Observe Ice-Freezer7,8

Rengastukku.ee:sta löydät nämä suositut nastarenkaat 

Lue koko testi: Lähde