Rengasopas, Renkaanvaihto, Renkaat, Renkaiden kulutuspinta, Talvirenkaat

Talvirenkaat

Sisällysluettelo:

 1. Johdanto
 2. Talvi- ja nastarenkaiden vaihto – Päivämäärät vuonna 2023
 3. Milloin talvirenkaat pitää vaihtaa?
 4. Kitka- ja nastarenkaiden erot
 5. Missä renkaat voi vaihtaa?
 6. Osta talvirenkaat henkilöautoosi
 7. Henkilöauton kitkarenkaat
 8. Henkilöauton nastarenkaat
 9. Pakettiauton nastarenkaat
 10. Pakettiauton kitkarenkaat

Johdanto

Talvirenkaat ovat olennainen osa ajoneuvon turvallisuutta kylmissä olosuhteissa. Tässä artikkelissa käsitellään talvirenkaiden merkitystä, vaihtoaikoja, erilaisia rengastyyppejä ja niiden eroja sekä paikkoja, joissa renkaat voi vaihtaa.

Talvi- ja nastarenkaiden vaihto – Päivämäärät vuonna 2023

On mukavaa asua maassa, jossa on vuodenajat. Se tuo kuitenkin mukanaan myös tarpeen varustaa autot kelin mukaan. Käymme tässä tarkemmin läpi talvirenkaiden vaihtoajat vuonna 2023 ja erilaisia talvirengastyyppejä.

Milloin talvirenkaat pitää vaihtaa?

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on määritellyt tarkat päivämäärät, jolloin kesärenkaat tulee vaihtaa talvirenkaisiin. Säännösten mukaan talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sääolosuhteet sitä edellyttävät. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että nämä päivämäärät ovat vain suuntaa-antavia. Tärkeintä on ottaa huomioon keli ja sää asuinpaikkakunnallasi. Jos asuinpaikkakunnallasi on jo alkanut talvikeli tai sääennusteet ennustavat lähiaikoina lumisateita ja pakkasta, on aika vaihtaa renkaat.

Monet suomalaiset ovat huomanneet, että renkaiden vaihto syksyllä ennen suurta ruuhkaa on järkevää. Syyskuun lopussa tai lokakuun alussa renkaiden vaihtaminen voi säästää aikaa ja vaivaa, kun renkaiden vaihtopalveluissa ei ole vielä suurta ruuhkaa. Lisäksi, renkaiden hankinta syksyllä varmistaa, että saat juuri ne renkaat, jotka haluat, eikä sinun tarvitse tyytyä jäljellä oleviin vaihtoehtoihin.

Vinkki: Renkaiden ostaminen hyvissä ajoin ennen talvikautta voi olla taloudellisesti järkevää. Monet rengasliikkeet tarjoavat alennuksia ja tarjouksia syksyllä, ja voit hyödyntää näitä tarjouksia hankkimalla renkaat ajoissa. Lisäksi, kun ostat renkaat ajoissa, voit varmistaa, että saat haluamasi mallin ja koon, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että suosituimmat mallit myydään loppuun.

Muista, että turvallisuus on aina etusijalla. Älä odota liian pitkään talvirenkaiden vaihdon kanssa. Vaikka laki sallii kesärenkaiden käytön tietyissä olosuhteissa, on aina parempi olla varautunut ja valita turvallisuus ennen kaikkea.

Kitka- ja nastarenkaiden erot

Talvirenkaita on kahta päätyyppiä: kitkarenkaat ja nastarenkaat.

Kitkarenkaat, kuten nimestä voi päätellä, perustuvat kitkaan ja niissä on erityisiä lamelleja, jotka parantavat renkaan pitoa lumisilla ja jäisillä teillä.

Nastarenkaissa on metallisia tai kumisia nastoja, jotka pureutuvat jääseen ja lumeen, tarjoten erinomaista pitoa erityisesti jäisissä olosuhteissa. Vaikka kitkarenkaat ovat hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä, nastarenkaat ovat usein parempi valinta erittäin jäisissä ja haastavissa talviolosuhteissa.

Missä renkaat voi vaihtaa?

Voit vaihtaa renkaat itse, jos sinulla on siihen tarvittavat taidot ja työkalut. Voit tietenkin myös kääntyä autokorjaamon tai autohuoltamon puoleen. Renkaiden vaihtopalvelu ei yleensä maksa muutamaa kymmentä euroa enempää.

Asennuskumppanimme

Osta talvirenkaat henkilöautoosi

Talvirenkaiden valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa ajoneuvosi turvallisuuteen kylminä kuukausina. On tärkeää valita laadukkaat renkaat, jotka tarjoavat hyvän pidon ja kestävät pitkään. Kun valitset talvirenkaita, ota huomioon ajotapasi, ajoneuvosi tyyppi ja alueesi sääolosuhteet. On myös suositeltavaa tarkistaa renkaiden arvostelut ja testitulokset ennen ostopäätöksen tekemistä.

Valitse oikeat talvirenkaat henkilöautoosi. Tässä on muutamia suosituksia:

 • PREMIUM Michelin X-Ice North 4: Premium-tason nastarengas, joka on voittanut Tekniikan Maailman talvirengastestin kahtena vuonna peräkkäin (TM 17/19 ja 17/18).
 • RENKAAT HENKILÖAUTOILLERENKAAT (SUV)

Henkilöauton kitkarenkaat

Kitkarenkaat ovat erinomainen valinta henkilöautoille, jotka ajavat enimmäkseen kaupunkialueilla tai alueilla, joissa tiet eivät ole erityisen jäisiä. Ne ovat hiljaisempia kuin nastarenkaat ja aiheuttavat vähemmän tien kulumista. Kitkarenkaiden suurin etu on niiden monipuolisuus: ne toimivat hyvin sekä lumisissa että märissä olosuhteissa, ja ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin nastarenkaat.

Tutustu henkilöauton kitkarenkaisiin

Henkilöauton nastarenkaat

Nastarenkaat ovat suunniteltu erityisesti haastaviin talviolosuhteisiin. Niiden metalliset tai kumiset nastat tarjoavat erinomaista pitoa jäällä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan alueille, joissa on usein jäisiä teitä. Vaikka ne voivat olla hieman kalliimpia ja aiheuttaa enemmän melua kuin kitkarenkaat, niiden tarjoama turvallisuus ja pito ovat vertaansa vailla.

Tutustu henkilöauton nastarenkaisiin

Pakettiauton nastarenkaat

Pakettiautojen nastarenkaat on suunniteltu erityisesti suuremmille ajoneuvoille, jotka kuljettavat raskaita kuormia. Suomessa monet yrittäjät, kuten rakennusalan ammattilaiset, kuljetuspalvelut ja muut, jotka tarvitsevat luotettavaa kuljetusta haastavissa sääolosuhteissa, valitsevat nastarenkaat pakettiautoihinsa. Nastarenkaat tarjoavat erinomaista pitoa ja vakautta, mikä on välttämätöntä, kun ajoneuvo on lastattu raskailla tavaroilla.

Lue lisää pakettiauton nastarenkaista

Pakettiauton kitkarenkaat

Pakettiautojen kitkarenkaat ovat hyvä valinta yrittäjille, jotka ajavat enimmäkseen kaupunkialueilla ja haluavat renkaan, joka tarjoaa hyvän pidon mutta on hiljaisempi ja ympäristöystävällisempi kuin nastarengas. Erityisesti huonoissa sääolosuhteissa, kuten lumisateessa tai loskassa, kitkarenkaat voivat tarjota paremman pidon ja hallittavuuden kuin kesärenkaat. Yrittäjille, jotka haluavat välttää nastarenkaiden aiheuttamaa tien kulumista ja meluhaittoja, kitkarenkaat ovat erinomainen vaihtoehto.

Tutustu pakettiauton kitkarenkaisiin

📧 TILAA UUTISKIRJE – UUDET BLOGI POSTAUKSET & KAMPANJAT %%

* pakollinen kenttä

Vastaa