Rengastukkurit.fi:n rengaskokolaskuri on suunniteltu helpottamaan oikean rengaskoon löytämistä ajoneuvoosi. Olitpa sitten vaihtamassa renkaita henkilöautoon, SUV:hen tai pakettiautoon, meidän työkalumme tarjoaa nopean ja helpon tavan muuntaa renkaidesi koko tuumista metrijärjestelmään ja päinvastoin. Käytä laskuria nyt ja tee renkaiden valinta ja vertailu vaivattomaksi. Alempaa löydät ohjeet mittarin käyttöön.

Tire Size Calculator

Käyttöohjeet

1. Laske Renkaan Koko = Calculate Tire Size

Renkaan Mitat:

 • Leveys/Profiilisuhde/Vannekoko (Section Width/Aspect Ratio/Rim Diameter): Syötä renkaan mitat laskuriin tässä muodossa, esimerkiksi 225/65R17 tai 28.5x9R17.

Renkaan Mitat ja Tiedot:

 • Renkaan Korkeus (Tire Height): Laskuri näyttää renkaan korkeuden maasta renkaan yläreunaan.
 • Vannekoko (Wheel Size): Ilmoittaa vanteen halkaisijan tuumissa.
 • Renkaan Ympärysmitta (Tire Circumference): Kertoo, kuinka pitkä matka renkaan ympäri on.
 • Leveys (Section Width): Renkaan leveys sivusta sivuun.
 • Sivuseinämän Korkeus (Sidewall Height): Renkaan korkeus vanteen reunasta renkaan ulkoreunaan.
 • Kierrosta/Km (Rev/Km): Kuinka monta kierrosta rengas tekee kilometriä kohden.

Nämä tiedot auttavat ymmärtämään renkaidesi mitat ja niiden vaikutuksen ajoneuvosi suorituskykyyn. Käyttämällä metrijärjestelmää mittojen syöttämiseen, koska se on Suomessa yleisimmin käytetty mittayksikkö, voit varmistaa, että syötät tiedot oikein ja saat tarkat mitat renkaasi fyysisistä ominaisuuksista.


2. Vertaa Renkaiden Kokoja = Compare Tire Sizes

Vertaamalla kahta eri rengaskokoa voit ymmärtää, miten renkaan vaihto vaikuttaa ajoneuvosi suorituskykyyn, mittarilukemaan ja ajomukavuuteen. Tämä työkalu on erityisen hyödyllinen, kun harkitset renkaiden kokoluokan muuttamista tai haluat tietää, miten eri kokoiset renkaat vaikuttavat ajoneuvosi ominaisuuksiin.

Renkaan Vertailu:

Renkaan Yksi (Tire One):

 • Leveys/Profiilisuhde/Vannekoko (Section Width/Aspect Ratio/Rim Diameter): Syötä ensimmäisen renkaan mitat.

Renkaan Kaksi (Tire Two):

 • Leveys/Profiilisuhde/Vannekoko (Section Width/Aspect Ratio/Rim Diameter): Syötä toisen renkaan mitat.

Esimerkiksi 225/65R17 tai 28.5x9R17.

Renkaiden Koon Vertailu (Tire Size Comparison):

Vertailussa tarkastellaan seuraavia mittoja ja niiden eroja kahden renkaan välillä:

 • Halkaisija (Diameter)
 • Ympärysmitta (Circumference)
 • Leveys (Width)
 • Sivuseinämän Korkeus (Sidewall)
 • Kierrosta/Km (Rev/Km)

Lisäksi laskuri näyttää, miten renkaan vaihto vaikuttaa nopeusmittarin näyttämään virheeseen (Speedometer Error), antaen arvot eri nopeuksille (30 kph, 50 kph, 70 kph, 90 kph, 110 kph, 130 kph, 150 kph) ja todellisen nopeuden.

Huomaa: Kierrosten määrä mailia tai kilometriä kohden vaihtelee yleensä noin 3% ajoneuvon kuormituksen mukaan.

Tämän työkalun avulla saat kattavan kuvan siitä, miten eri renkaat vaikuttavat ajoneuvosi toimintaan, ja voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä renkaiden valinnassa.


3.Muunna Koko Tuumiksi = Convert Size to Inches

Tämä toiminto auttaa muuntamaan metrijärjestelmässä ilmoitetut renkaan mitat tuumiksi, mikä on hyödyllistä erityisesti, kun työskentelet kansainvälisten standardien kanssa tai tarvitset tietyn renkaan mitat tuumissa. Tuumissa ilmoitetut mitat voivat olla tarpeen esimerkiksi, kun etsit sopivia renkaita tuontiajoneuvoihin tai haluat vertailla eri markkinoilla myytäviä renkaita.

Metrinen Renkaan Koko:

 • Leveys/Profiilisuhde/Vannekoko (Section Width/Aspect Ratio/Rim Diameter): Syötä renkaan mitat metrijärjestelmässä, esimerkiksi 225/65R17.

LT/Flotation Renkaan Koko:

Tämän jälkeen laskuri muuntaa syöttämäsi metriset mitat tuumiksi, jolloin saat tarkan kuvan renkaan fyysisistä mitoista tuumissa.

Muuntaminen tuumiksi:

 • Kun olet syöttänyt metriset mitat, laskuri näyttää vastaavat mitat tuumissa, mukaan lukien renkaan leveyden, profiilisuhteen ja vannekoon tuumissa.

Tämä työkalu on erinomainen apu, kun haluat ymmärtää renkaidesi mitat eri mittayksiköissä tai kun tarvitset tarkat mitat tuumissa renkaiden hankintaa, vertailua tai muuta tarkoitusta varten.


4. Muunna Koko Metrijärjestelmään = Convert Size to Metric

Tämä toiminto on suunniteltu auttamaan sinua muuntamaan tuumissa ilmoitetut renkaan mitat metrijärjestelmän mukaisiksi mitoiksi. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun työskentelet ajoneuvojen kanssa, jotka on tuotu markkinoille, joilla käytetään tuumamittoja, tai kun haluat vertailla renkaita, jotka on merkitty eri mittayksiköillä.

LT/Flotation Renkaan Koko:

 • Leveys x Profiilisuhde x Vannekoko (Section Width x Aspect Ratio x Rim Diameter): Syötä renkaan mitat tuumissa, esimerkiksi 28.5x9R17.

Metrinen Renkaan Koko:

Tämän jälkeen laskuri muuntaa syöttämäsi tuumamitat metrijärjestelmän mukaisiksi mitoiksi, jolloin saat tarkan kuvan renkaan fyysisistä mitoista metrijärjestelmässä.

Muuntaminen metrijärjestelmään:

 • Kun olet syöttänyt tuumamitat, laskuri näyttää vastaavat mitat metrijärjestelmässä, mukaan lukien renkaan leveyden, profiilisuhteen ja vannekoon millimetreinä ja tuumina.

Tämä työkalu on arvokas resurssi, kun tarvitset ymmärtää renkaidesi mitat yleisesti käytetyssä metrijärjestelmässä, olipa kyse sitten renkaiden hankinnasta, vertailusta tai teknisestä dokumentaatiosta.